I mitten av Värmland

  Hem   Shop   Gården på Hörn   Våra äpplen   Kurser   Våra djur   Angelas konst   Tommys konst   Kontakta oss

Några bilder från vår trädgård

2008Magnolia
Bilder från 2007

Kejsarkrona

Något som man kan vänta på är ju Kejsarkronan, plötsligt så finns den där efter alla år som futtig liten stjälk. Det är i början av maj som den kommer fram och har man tur så blir den så här fin. 
Sommaren i juli
Bilden ovan är från vår nya damm, den förenas med den gamla av en liten "bäck" och våra vackra Näckrosor har blommat som aldrig förr.

Orientalisk vallmo

Så här ser den ut på dagen

Den orange orientaliska vallmon är en av Tommys favoriter, på morgon och kväll sluter den sig och blir alldeles platt och ser ut som ett litet segel.

Vårtecken 2006

Vi kan inte låta bli att visa er lite vårbilder, efter en snörik och kall vinter är det så roligt att så se alla vårtecken igen. 

Snödropparna fotograferade jag 
den 11 april 

Krokusarna var väldigt snabba på att komma fram efter att jag sopat bort de sista resterna av snö. Titta på förstoringen av krokusen längre ner på sida, se så vacker den är.
Man har ju längtat efter dessa blommor så mycket så det är ett glatt återseende. 
Vid fotograferings tillfället var det en del bin ute och flög över krokus och snödroppar men de var måttligt intresserade? Kanske de inte är så nostalgiska som Angela och jag. 
Jag var bara tvungen att göra en förstoring av en av blommorna, se så vackra ståndare och pistiller är, den orange och gula färgen är så fantastisk mot den violetta bakgrunden.
Jag måste säga att det var svårt att fotografera idag, Hugin vår svarta skogkatt gjorde allt för att också få vara med på bild.
Nå ja en dag senare den 12 april landade första biet och strax hade det letat sig fram till årets första nektar.
Jag är biodlare också och jag är så glad för att mina 2 bisamhällen har klarat vintern.