Konstkurser med Angela och Tommy,
På Hörn

hem kurser studiebesök rekreation nöjen utställningar kontakt

 

***

Sevärda platser och företeelser

Det finns här i Östra Ämtervik mängder med intressanta platser och företeelser och vi kommer att besöka någon av dessa under kursens gång.
Alma Lövs museum hittar vi i Smedsby, två mil söder om Sunne. Alma Lövs museum är ett annorlunda konstgalleri med mängder av intressanta konst evenemang, är öppet under sommaren. Klicka här för mer info.

Ås Brunn är hembygdsgården i trakten och under framför allt sommaren är det en mängd aktiviteter där, bland annat framför Teateramatörerna ett teaterstycke ur Selma Lagerlöfs repertoar.

Mårbacka, Selma Lagerlöfs hem och arbetsplats under många år är en mycket sevärd plats. Själva huset är i sig både in och utvändigt en upplevelse, tillsammans med de duktiga guiderna som visar en runt blir det en höjdpunkt men även övriga byggnader och framför allt trädgården är något som trädgårds intresserade bör se. Klicka här för mer info.

Ångbåten Freja af Fryken är en av våra stoltheter här i trakten. Ångbåten som i nästan 100 år legat på Frykens botten och ruvat på sin hemlighet. Nu är den sedan några år en flytande legend som under ett antal sommarmånader i maklig takt befar Fryken sjöarna med mängder av turister. Klicka här för mer info. 

Östra Ämterviks kyrka kan för den som är intresserad av Selma Lagerlöfs och hennes rollgestalter vara en viktig plats att besöka, här finns Selmas grav och några av de personer som inspirerade Selma finns begravda här.
 

***