I mitten av Värmland

  Hem   Shop   Gården på Hörn   Våra äpplen   Kurser   Våra djur   Angelas konst   Tommys konst   Kontakta oss

Vill ni köpa något från från oss?

Vilma är en av våra favoriter, det är en dvärgtomat med små röda och jättegoda tomater. Produktiv med tomater ända tills frosten slår till.
Har ni frågor eller önskemål så går det bra att eposta eller ringa till oss,

telefon:  0565-30353, 070-3535721.
epost: konstochtradgard@imitt.nu
Kom på besök i Västmyr

Hur ni finner vägen kan ni se om ni klickar på fliken Kontakt.
Vindruvor  (1 års plantor kostar 50 - 75 kr/st, 3-5 års plantor kostar 100 kr/st)
Vitis Beta är en vindruva som är mycket härdig och vi kan rekommendera den här i Värmland, vi har haft den på friland under 14 år och den klarar både kalla och blöta vintrar. Bären är blåröda med kärnor, smaken är söt med en smak av smultron och krusbär. Mycket bra till gelé och saft.
Himaliadruvan Den här druvan är ganska lik Vitis Beta i växtsätt, alltså en staketdruva, det betyder att den behöver ett stöd annars lägger den sig på marken, dock används den på sina håll att täcka husväggar med. Normalt används den till avskiljare i trädgårdar då den kan bli rätt stor, inget för ett växthus. Den är mycket härdig och vi har testat den i 25 år med 100% härdighet i vår trädgård.
Obs! under 2016 ingen plantförsäljning av tomater!
Tomatplantor 
De flesta av våra plantor är utprovade för utomhusmiljö här i fryksdalen och kan stå utomhus men helst under tak.
2013 års tomat säsong var mycket bra, tomaterna mognade bra och endast ett fåtal gröna skördades. Ej heller var det något problem med tomatplantornas hälsa tex potatisröta. Ett bra år för växthus tomater helt enkelt.